Ο Trump έδωσε το νεύμα για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού στρατού

-Ίδρυμα στρατηγικού πολιτισμού
VLADIMIR PROKVVATILOV
Η δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος υπό Αμερικανικό έλεγχο
Στις 10 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουήλ Makron συναντήθηκαν στο Παρίσι. Πριν από τη συνάντηση, ο Trump ονόμασε «προσβλητικά» (πολύ προσβλητικά) τα λόγια του Macron σχετικά με την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός στρατός
για να υπερασπιστεί κατά «της Κίνας, της Ρωσίας και ακόμη και των Ηνωμένων Πολιτειών.» «Ίσως η Ευρώπη πρέπει πρώτα να συνεισφέρει το δίκαιό μερίδιο της στη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ, στο οποίο οι ΗΠΑ είναι σε μεγάλο βαθμό χορηγός!» έγραψε ο Trump στο Twitter.
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσβαλε τη δήλωση του Macron στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, όταν ο Γάλλος Πρόεδρος είπε για τη σημασία της δημιουργίας ενός «αληθινού πανευρωπαϊκού στρατού» και ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της «κυρίως ανεξάρτητα, χωρίς να χρειάζεται να Βασιστεί αποκλειστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. «
» Στη συνάντηση με τον Trump o Macron είχε μαλακώσει πολύ τη ρητορική του και είπε: «Δεν είναι δίκαιο όταν η Ευρώπη διασφαλίζεται σήμερα μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες … Γι ‘αυτό πιστεύω ότι η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερες δυνατότητες, ισχυρότερη άμυνα για να μοιραστεί αυτό το καθήκον». Έχοντας πει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αυξήσει το μερίδιό της στις αμυντικές δαπάνες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο Macron εναρμονίστηκε πλήρως με τον Trump.
Η ιδέα της δημιουργίας ενός «Ευρωπαϊκού στρατού» δεν είναι νέα, και δεν είναι ο Macron ο πρώτος που την προτείνει. Το άρθρο 42 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει σημαντική στρατιωτική ολοκλήρωση εντός της ΕΕ. Η συζήτηση για τις κοινές ένοπλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάθηκε το 2014. Οι εκκλήσεις για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου στρατού της ΕΕ έγιναν από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker και τον επικεφαλής της Γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικής πολιτικής Norbert Rettgen. Σύμφωνα με τον Juncker, έχοντας δικό της στρατό , η Ευρώπη θα δώσει στη Ρωσία την αίσθηση ότι είναι «σοβαρή για την υπεράσπιση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula von der Lyayen υποστήριξε τον κ. Juncker, λέγοντας ότι στο άμεσο μέλλον η ΕΕ θα χρειαστεί το δικό της στρατό «υπό το πρίσμα κρίσεων όπως η ουκρανική».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Orban και ο Τσέχος συνάδελφός του Boguslav Sootka δήλωσαν τον Αύγουστο του 2016 ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού. Στη συνέχεια, με την πρόταση για τη δημιουργία μιας ενιαίας αμυντικής Ένωσης η Γερμανία και η Γαλλία μίλησαν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 στην Μπρατισλάβα. Υποστήριξαν την ιδέα της ίδρυσης μιας Ευρωπαϊκής στρατιωτικής συμμαχίας και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Στόλτενμπεργκ, πιστεύοντας ότι αυτό δεν είναι αντίθετο προς το ΝΑΤΟ. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Γαλλία και η Γερμανία προετοίμασαν ένα σχέδιο πρότασης για τον εκσυγχρονισμό της Ευρωπαϊκής Άμυνας, το οποίο προτείνει τη δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου διαχείρισης, για την οργάνωση της ανταλλαγής υλικοτεχνικών πόρων και την ανάπτυξη ενός κοινού συστήματος Δορυφορικής παρακολούθησης.
Η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι ιδρυτές της δημιουργίας του στρατού της ενωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει, και το μόνο ερώτημα είναι πότε θα κωδικοποιηθεί η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού στρατού. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί όχι πριν από την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των στρατιωτικών-βιομηχανικών συγκροτημάτων των ηγετών της ΕΕ.
Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί την αρχή της αναδιάρθρωσης της «συλλογικής Δύσης»: των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας, αφενός, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την τάση να γίνει το Τέταρτο Ράιχ, αφετέρου. Η ενσωμάτωση των στρατιωτικο-βιομηχανικών συγκροτημάτων της Γερμανίας και της Γαλλίας, στα οποία αναπόφευκτα θα ενταχθεί η βιομηχανία της Βόρειας Ιταλίας, οικοδομεί οικονομικά τον γαλλικό-γερμανικό («Caroling») πυρήνα της Ευρώπης. Οι Νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ενταχθούν εδώ, ιδίως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία. Η Αγγλία παραδοσιακά προτιμά να ξεπεράσει τον αγώνα των ηπειρωτικών ανταγωνιστών της.
Το καλοκαίρι του 2016, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Γαλλική κρατική εταιρεία Nexter Systems S.A. και η Γερμανική εταιρεία Kraus-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW) έχουν δημιουργήσει μια κοινή εκμετάλλευση («Tank Airbus»), η οποία θα ειδικεύεται στην παραγωγή θωρακισμένων οχημάτων και όπλων πυροβολικού. Η εκμετάλλευση ονομάστηκε KNDS (από την KMW και την Nexter Defense Systems)
Το αρχικό όνομα εργασίας Honosthor (ένας συνδυασμός ονομάτων του Ρωμαίου Θεού της στρατιωτικής τιμής του Χώνος και του βόρειου Ευρωπαϊκού Θεού του Thor) έχει απορριφθεί: τα ονόματα των ειδωλολατρικών θεών του πολέμου ήταν πολύ κραυγαλέα αναφορά στο Τρίτο Ράιχ, όταν οι «φωτισμένη» Άριοι κυμάτιζαν το σφυρί του Thor και, στο χαιρετισμό του χεριού, αντέγραφαν την ευπρόσδεκτη χειρονομία των Ρωμαίων λεγεωνάριων.
Το 49% των μετοχών της Kraus-Maffei Wegmann ανήκουν στον όμιλο της Siemens AG, των οποίων οι μειοψηφικοί μέτοχοι με δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή του διοικητικού συμβουλίου είναι η The Vanguard Group και η BlackRock, τα μεγαλύτερα αμερικανικά επενδυτικά ταμεία στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις καινοτόμες λύσεις του ευρωπαϊκού «Tank airbus «.
Όταν το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ο Macron ανακοίνωσε ότι τελικά εγκρίθηκε η συγχώνευση της μεγαλύτερης Ιταλικής ναυτικής εταιρίας Fincantieri με της Γαλλικής κρατικής εταιρείας Naval Group, μίλησαν και για την εμφάνιση ενός «ναυτικού αεροσκάφους». Και πρόσφατα, η υπηρεσία Τύπου της Fincantieri ανακοίνωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα δημιουργηθεί κοινό κεφάλαιο (η Fincantieri και η Ναυτική Ομάδα θα κατέχουν το 50% σε αυτήν), που θα είναι το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία της συμμαχίας τους. Και οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν στο παρελθόν για την κατασκευή βοηθητικών πλοίων για το Γαλλικό ναυτικό. Το 2019 σκοπεύουν να υποβάλουν ένα σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των καταστροφών της κατηγορίας Horizon, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ενός συστήματος διαχείρισης μάχης. Το 34% του μετοχικού κεφαλαίου του Ναυτικού Ομίλου ανήκει στην πολυεθνική εταιρία Thales, οι μειοψηφούντες μέτοχοι της οποίας, όπως και οι Ιταλοί Fincantieri, είναι όλοι οι ίδιοι οι όμιλοι The Vanguard Group και η BlackRock.
Η αεροδιαστημική βιομηχανία των κορυφαίων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάχθηκε στα τέλη του εικοστού αιώνα. Το 1998, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας ενέκριναν το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής και διαστημικής ομάδας Airbus (EADS). Η εκμετάλλευση σχηματίστηκε με τη συγχώνευση της Γερμανικής Daimler-Benz αεροΔιαστημική AG, της Γαλλικής Aérospatiale-Matra και της ισπανικής CASA (Construcciones Aeronαuticas SA).
Το EADS είναι η δεύτερη στον κόσμο μετά από την αεροδιαστημική επιχείρηση Boeing και η δεύτερη στην Ευρώπη μετά από τον κατασκευαστή συστημάτων της BAE Systems κατασκευαστή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Η EADS είναι ο μοναδικός μέτοχος της Airbus S.A.S., η οποία κατασκευάζει τα επιβατηγά, φορτηγά και στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφορών. Η εταιρεία EADS κατέχει επίσης:
100% Eurocopter (ελικόπτερα);
100% EADS Astrium (δορυφόροι)
50% ATR (turboprop αεροσκάφη) •
47% Dassault Αεροπορίας (μαχητικά)
46% Eurofighter GmbH (μαχητικά)
Πρέπει να πούμε ότι είναι πανταχού παρόν το Αμερικανικό ταμείο Vanguard ως μειοψηφικός μέτοχος της EADS;
Η ενοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι σύμφωνη με την ισχυρή τάση της αναβίωσης του αποκαλούμενου «καρλεντιανού πυρήνα» της παλιάς οικονομικής και βιομηχανικής αριστοκρατίας της Ευρώπης. Η άκρη της επέκτασης αυτού του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος κατευθύνεται προς την Ανατολή και η δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι θα είναι οι δικαιούχοι όλων των μελλοντικών καινοτομιών της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.
Και τώρα ο Donald Trump έδωσε στους Ευρωπαίους λευκή επιταγή για το έργο της οργάνωσης του ενιαίου στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ραχοκοκαλιά της οποίας θα είναι οι Γερμανικές και οι Γαλλικές μονάδες.
https://www.fondsk.ru
tokoutsavaki

Αναδημοσίευση triklopodia.gr

Διαβάστηκε 522 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 08:43

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
©2019 Εις την Πόλιν. All Rights Reserved.