Οι Ρώσοι θα αποκτήσουν το λιμάνι τους στο Άκουγιου της Τουρκίας!

Οι Ρώσοι θα αποκτήσουν το λιμάνι τους στο Άκουγιου της Τουρκίας!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν τον Μάιο του 2010 συμφωνία για την κατασκευή κι εκμετάλλευση Πυρηνικού Εργοστασίου στο Άκουγιου στην επαρχία Μερσίνας.
Την κατασκευή και τη λειτουργία του Σταθμού ανέλαβε μια θυγατρική εταιρία του ρωσικού κρατικού φορά ατομικής ενέργειας Rosatom, η Akkuyu NGS Elektrik Uretim Corp. OΣταθμός θα περιλαμβάνει 4 μονάδες WER ισχύος 1200 MW.
H έγκριτη δημοσιογράφος Cigdem Toker στην τακτική στήλη της, στην εφημερίδα Sozcuαποκαλύπτει μια είδηση που αν επιβεβαιωθεί θα αλλάξει πολλά στην περιοχή της Μεσογείου και στη διεθνή σκηνή.
Η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας NGS που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου, θα τροποποιηθεί βασικό άρθρο της συμφωνίας του 2010.
Στην εφημερίδα Ticaret Sicil (Εμπορικό Μητρώο) της 12ης Μαρτίου δημοσιεύονται οι αλλαγές στους όρους της συμφωνίας που προτείνονται να τροποποιηθούν στη γενική συνέλευση.
Η παράγραφος 6 του άρθρου 5 όπως ισχύει σήμερα προβλέπει “… κατασκευή εργοστασίων, αποθηκών, διοικητικών κτηρίων και διαφόρων άλλων εγκαταστάσεων …”
Η παράγραφος αυτή τροποποιείται ως εξής :”κατασκευή εργοστασίων, αποθηκών, διοικητικών κτηρίων, ΛΙΜΕΝΩΝ, ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ, ΔΙΕΝΈΡΓΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΚΑΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΦΟΡΤΩΣΗΣ , ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ…”
Η κ. Τοκέρ εύλογα αναρωτιέται αν η Ρωσία , σε μια θερμή περιοχή , όπως είναι η Μεσόγειος, δεν έχει άλλους στρατηγικούς στόχους που θέλει να υλοποιήσει με την κάλυψη του εμπορικού δικαίου.
Μπορεί να μας επιβεβαιώσει κανείς, τονίζει, ότι ο λιμένας δεν θα χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτική βάση;
Όντως πολύ σημαντική η αποκάλυψη της δημοσιογράφου. Το θέμα χρειάζεται προσοχή και παρακολούθηση.
militaire.gr

Αναδημοσίευση triklopodia.gr

Διαβάστηκε 626 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 16:35

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
©2019 Εις την Πόλιν. All Rights Reserved.